Răzvan Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

4
4

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV, că au existat "atacuri serioase" asupra monedei naţionale, adică operaţiuni licite făcute de speculatori.

Ungureanu a spus că SIE acordă atenţie fenomenelor economice internaţionale de natură de a influenţa inclusiv situaţia internă a Românie, informează Mediafax.

El a precizat că sunt urmărite previziuni monetare, variaţii de bursă, diferite tipuri de contracte, închegarea sau desfacerea unor monopoluri.

În acest context, întrebat dacă se poate spune că din exterior au existat încercări de a ataca leul, directorul SIE a răspuns: "Da".

Întrebat dacă aceste atacuri au avut loc în sau după octombrie 2008, Ungureanu a răspuns: "Daţi-mi voie să nu fiu precis cu data, vă pot confirma însă acest lucru: au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale. Colaborarea pe care o avem cu Banca Naţională română ...".

Întrebat cine a atacat leul, Ungureanu a răspuns: "Bineînţeles, vorbim de speculatorii care au atacat şi alte monede naţionale în perioada pe care o descrieţi".

El a menţionat că aceste atacuri sunt, de fapt, operaţiuni comerciale licite.

Întrebat dacă ar considera ca fiind o operaţiune de succes i

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel