Nanovaccinul, descoperirea împotriva CANCERULUI

Cercetătorii au creat diferite tipuri de nanovaccin împotriva cancerului. Acesta, combinat ci alte tipuri de tratamente, sporește eficacitatea în lupta împotriva bolii.

Combinația de nanovaccin cu radioterapie sau cu alte imunoterapii pot crește, în viitor, eficacitatea tratamentelor pentru cancer.

Cercetătorii de la Universitatea din Texas, Statele Unite ale Americii, au dezvoltat un nanovaccin (vaccin administrat prin particule microscopice) împotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cel de piele, de colon și de rect, într-un experiment cu șoareci, arată un studiu publicat luni în revista Nature Nanotechnology și citat de cotidianul portughez Publico.

Nanovaccinurile constau în proteine tumorale care pot fi recunoscute de sistemul imunitar, care se află în interiorul unei nanoparticule al polimerului sintetic. Particulele minuscule sunt direcționate către țintă, stimulând sistemul imunitar să declanșeze un răspuns împotriva agenților agresivi precum tumorile. Ideea este de a ajuta organismul să combată cancerul cu propriile lui mijloace de apărare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel