Muzeul "Grigore Antipa" din Bucureşti va fi redeschis la 17 septembrie

antipa_4737
antipa_4737

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Capitală va fi redeschis la 17 septembrie, cu o întârziere de aproape un an faţă de termenul anunţat iniţial pentru finalizarea lucrărilor de modernizare.

Iniţial, redeschiderea a fost anunţată pentru toamna anului trecut, însă, potrivit reprezentanţilor Ministerului Culturii, au fost câteva probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare. Ulterior, redeschiderea a fost reprogramată pentru aprilie şi a fost iarăşi amânată, din cauza unor "decalaje de plăţi", după cum au precizat tot reprezentanţii Ministerului Culturii. Următorul termen anunţat a fost iunie 2011.

"Au existat nişte întârzieri la plăţile către cei care se ocupă de renovare şi modernizare. Din această cauză, lucrările au stagnat o perioadă, fapt ce îi împiedică pe reprezentanţii muzeului să-l redeschidă luna aceasta. Vor mai fi întârzieri de aproximativ o lună şi jumătate", spunea, în aprilie, consilierul ministrului Culturii, Radu Enache.

Lucrările de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel