Motivul pentru care zeci de mii români mor anual

Zeci de mii de români mor anual din cauza unui obicei la care apelează când sunt nervoși, stresați sau, din contră, veseli, înconjurați de prieteni: fumatul. Bolile provocate de această dependență omoară anual 42.000 de români. 

Fundaţia Medicală "Pneuma" a lansat o petiție cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun (31 iunie). Îi invită pe toţi cei care îşi doresc o viaţă fără tutun să solicite majorarea taxei pe viciu. 

Vine ca urmare a studiului "Global Burden of Diseases, Injuries, and Risk Factors Study", realizat de Institute for Health Metrics and Evaluation - University of Washington, care arată că peste 42.000 de români mor în fiecare an din cauza bolilor provocate de fumat (cancer, boli cardiovasculare, boli pulmonare cronice, dar şi alte boli - diabet zaharat, boli endocrine, TBC). 

Conform studiului, mai mult de 60 la sută dintre românii cu vârsta peste 15 ani susţin creşterea taxei pe viciu. În urma studiului, fundația menționată a lansat petiția online "Vrem să ne lăsăm de fumat. Ajutați-ne!", scrie Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel