Moţiune de cenzură. Rareş Bogdan: Cu toate riscurile, nu aş fi avut nicio problemă să las parlamentarii să voteze

Facebook Rareş Bogdan
Facebook Rareş Bogdan

Rareş Bogdan, primvicepreşedinte PNL, a anunţat că ar fi vrut ca parlamentarii PNL să voteze la moţiunea de cenzură. 

"Nu îmi schimb părerile în funcţie de locul în care mă aflu. Cu toate riscurile, nu aş avut nicio problemă să îi ducem pe oameni la vot. Soliditatea unei coaliţii, a unei guvernări, se vede şi prin modul în care te susţin parlamentarii. Eu vreau să cred că toţi parlamentarii liberali, cei de la USR-PLUS, UDMR şi de la minorităţi, sunt conştienţi de şansa pe care o au şi nu fac jocuri de culise. Democraţia înseamnă vot. Eu am susţinut faptul că trebuiau lăsaţi să voteze, cu riscul ca unul, doi, trei, cinci, să defecteze. Nu ar fi defectat 35! Eu nu cred că ar fi defectat niciunul", a declarat Rareş Bogdan la România TV. 

"Vorbesc foarte des cu liderul partidului (n.r. - PNL). În acelaşi timp, decizia este una clară. Au anunţat-o de săptămâna trecută. Parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor, să participe pentru divertisment, dar nu vor vota mâine.", declara Florin Cîţu luni seară. 

Moţiunea de cenzură a picat. Doar 201 voturi pentru 

Doar 202 voturi au fost acordate moţiunii de cenzură, dintre care 201 pentru şi 1 împotrivă. 

VEZI MOȚIUNEA de CENZURĂ a picat cu 201 voturi!

"Două moțiuni simple depuse împotriva mea de PSD. Să nu mai amintim chemări la ora prim-ministrului. Românii au înțeles concluzia. Social-democrații văd în mine cel mai mare inamic al lor. De ce? Pentru că sunt singurul care s-a opus sistematic și vehement oricărei colaborări cu PSD. Toți Românii trebuie să știe că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD. Știți că niciodată, dar niciodată, nu aș susține nici măcar în glumă să-mi dau jos propriul guvern să guvernez cu PSD.

Această moțiune, ca și cele de anul trecut, se referă doar la persoana mea. Aveți o obsesie personală, vă e frică. Vă înțeleg, știu că nu vă pricepeți. Vă spun să fie foarte clar, guvernarea merge foarte bine. Coaliția este puternică, unită și pregătită să guverneze cel puțin 8 ani de-acum încolo! Vă spun doar așa, ca să aveți timp să pregătiți toate moțiunile până în 2028. Românii sigur nu mai cred nimic din ceea ce spuneți, mai ales după ce au citit textul jalnic, patetic al moțiunii", a declarat Florin Cîţu la tribuna Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel