Moş Crăciun există? Răspunsul pe care părinţii îl evită şi observaţiile unui expert

Crăciunul este un moment magic al anului, mai ales pentru copii. Mulți părinți se îngrijorează ce trebui să facă atunci când aceştia îşi dau seama că au fost înșelați.

Un om de știință din domeniul dezvoltării spune că cea mai bună abordare implică sprijinirea copiilor în timp ce își dau seama singuri ei înşişi, scrie Daily Mail.

Cercetarea în domeniul psihologiei dezvoltării sugerează că astfel de credințe fantastice nu sunt de fapt dăunătoare, ci sunt asociate cu o serie de rezultate pozitive din punct de vedere al dezvoltării - de la exercitarea "abilităților de raționalizare contrafactuală" necesare pentru stimularea dezvoltării emoționale. Marea majoritate a copiilor va crede la un moment dat în Moș Crăciun.

Majoritatea copiilor va înceta să mai creadă în Moş Crăciun până la vârsta de opt ani. Deși mulți părinți se tem de această tranziție, este o parte inevitabilă a creșterii.

Într-un studiu în care se examinează reacția copiilor la descoperirea adevărului despre Moș Crăciun, părinții au făcut tranziția mult mai greu decât copiii lor, care se simțeau de fapt destul de pozitivi în legătură cu descoperirea.

În comparație cu toate informațiile de încredere pe care părinții le împărtășesc cu copiii lor, este foarte puțin probabil ca o singură minciună să provoace daune ireparabile. De asemenea, copiii descoperă adevărul despre Moș Crăciun în același timp în care încep să înțeleagă că unele minciuni, precum cele despre Moş Crăciun, sunt spuse cu intenții bune.

[citeste si]

Totodată, potrivit omului de ştiinţă, ar fi o idee bună să oferiți daruri modeste de la Moş Crăciun și să le păstraţi pe cele mai mari ca fiind oferite de părinți, pentru că, indiferent de venitul familiei, fiecare copil merită să se simtă iubit de Moş Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel