Mona Lisa, pictată de Da Vinci într-o primă versiune, cu 10 ani mai tânără

Mona Lisa - younger version to be unveiled in Geneva
Mona Lisa - younger version to be unveiled in Geneva

Experţii elvețieni în artă susțin că au găsit versiunea originală a misterioasei Mona Lisa, pictată de Leonardo Da Vinci, unde frumoasa Lisa Gherardini del Giocondo, ar fi fost pictată de celebrul artist cu un deceniu înaintea Giocondei.

Pictura, descoperită în 1913 de către Hugh Blaker într-un conac în partea de vest a Angliei, în care femeia cu surâs misterios este mult mai tânără, a fost prezentată joi, la Geneva, de Fundația Mona Lisa, după ce timp de 40 de ani a fost păstrată în seiful unei bănci, potrivit dailymail.co.uk

Fundația susține că cele trei decenii de cercetare dovedesc că pictura cunoscută sub numele de Isleworth Mona Lisa, ste o vesriune anterioară a celebrului tablou Mona Lisa pictată de artistul renascentist italian, Leonardo Da Vinci.

"Ţinta cercetărilor noastre să colectăm şi să prezentăm toate dovezile care arată că marele artist Leonardo Da Vinci a pictat două versiuni ale portretului cu Mona Lisa", susține fundația.

Pe de altă parte, există și experți sceptici, care consideră că această pictură nu poate fi atribuită lui Da Vinci. Unii susţin că cel mai probabil este vorba despre o copie realizată de un artist necunoscut, mult mai târziu.

"Toate sunt greşite. Rochia, părul, fundalul. Mai e şi pictată pe pânză, ceea ce Leonardo nu făcea decât foarte rar", susţine un profesor de la Oxford, Martin Kemp.

Isleworth Mona Lisa se diferențiază de faimosul portret al Giocondei, păstrat la Muzeul Luvru, este realizată în tonuri mai închise, fundalul este diferit, iar femeia este mai tânără, dar cu zâmbet mai puțin enigmatic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel