Moartea lui Ceauşescu a fost prezisă încă din 1838 de o urmaşă a lui Constatintin Brâncoveanu

placa
placa

Un blestem vechi din 1838, inscripţionat pe o  piatră de marmură la Curtea Veche, cerea ca, cel care va îndrăzni să se atingă de construcţie, să fie ucis de conaţionalii săi sau să moară într-o zi de sărbătoare. Ceauşescu a fost cel care a ordonat dărâmarea Spitalului Brâncovenesc în 1984.

Inscripţia se află şi astăzi la Curtea Veche şi poate fi văzută de toţi cei care trec pe acolo. "Inscriptia, care se afla acum la Curtea Veche, contine la final un blestem care cere Divinitatii ca cel care se va atinge de ctitorie, adica de spital, sa fie omorat de cei din neamul sau intr-o zi de sarbatoare", sustine muzeograful Dan Falcan, informează libertatea.ro.

Coincidenţa stranie face ca Ceauşescu să fi fost cel care a ordonat dărâmarea clădirii în anul 1984. Evenimentele din 1989 dau însă dreptate predicţiei, pentru că dictatorul a fost ucis de Crăciun de către poporul lui.

Documentele medievale româneşti se terminau, de regulă, cu astfel de blesteme. Rolul lor era acela de a le face intangibile. Altfel spus, nimeni nu mai avea curajul să le încalce.

Această tradiţie s-a păstrat până către finalul secolului al XIX-lea, astfel că ar putea exista o mulţime de alte astfel de mesaje ale căror efecte se fac simţite chiar şi după un secol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel