Miturile Apocalipsei din 2012 au fost demolate

Teoriile conform cărora anul 2012 va marca Apocalipsa au fost desființate de specialiștii NASA.

Autor: Bănică Oana

alinierea planetelor

Prima teorie a celor care promovează apocalipsa în 2012 este faptul că mayașii au preconizat acest sfârșit, în momentul când li se termină calendarul. Astronomul Don Yeomans a explicat că mayașii aveau două moduri de a calcula timpul: un calendar scurt, de 52 de ani şi unul lung, de 5.125 de ani.

„Calendarul lung se va termina pe 21 decembrie 2012. Bineînţeles, noul calendar va începe pe 22 decembrie. E ca şi cum am spune că se termină anul pe 31 decembrie, iar după aceea vine sfârşitul lumii, nu anul nou. Practic, un nou ciclu începe", a declarat Yeomans. Yeomans doreşte ca oamenii să fie mai liniştiţi, deoarece pe Google căutările pentru „dezastre 2012" au ajuns la 35 de milioane.

Planeta Nibiru va lovi Pământul

O cea de-a doua teorie afirmă că o planetă necunoscuta, numită Nibiru sau ”Planeta X” se îndreaptă către Pământ. Yeomans susține, însă, că discuția despre Nibiru nu este nouă. Planeta a fost menționată pentru prima dată în 2003, de către pasionata de ufologie, Nancy Leider, care spunea despre sine că este în contact cu extratereștrii de pe steaua Zeta Reticuli. „Reiter a zis că dezastrul se va petrece în mai 2003, apoi şi-a schimbat predicţia pentru 21 decembrie 2012", a ţinut să precizeze Yeomans.

„Nu există nicio dovadă că Nibiru există. Ideea că s-ar ascunde în spatele Soarelui nu este fondată. Ar fi putut să se ascundă acolo, noi tot am fi găsit-o acum zeci de ani", a spus astronomul. Şi deşi pasionaţii de extratereştri au spus că NASA ascunde planeta, Yeomans a spus că „nimic nu poate fi ascuns astronomilor din lumea întreagă".

Alinierea  planetelor

O altă teorie este că planetele se vor alinia în 2012. Astronomul NASA infirmă acest zvon, declarând că „nu poate fi vorba despre nicio aliniere anul viitor". De asemenea, o eventuală aliniere nu ar afecta Pământul, deoarece doar Soarele şi Luna pot avea un efect gravitaţional asupra Terrei. În rest, influenţa planetelor este neglijabilă.

Furtunile solare

Acestea se petrec la intervale regulate, de obicei în cicluri de 11 ani. Când lovesc Pământul acestea afectează sateliţii şi comunicaţiile, dar nu poate fi vorba despre un efect pe termen lung, este de părere Yeomans.

În plus, nu există nicio dovadă că acestea se vor petrece anul următor, iar cea mai puternică furtună solară, cea din 1859, nu a avut un efect marcant asupra Terrei, dar atunci nu existau atâtea echipamente electronice care să fie afectate.

Polii se vor inversa

Profeţii apocalipsei au vorbit şi despre momentul 2012 ca cel când polii Pământului se vor inversa, dar nu putem vorbi despre un efect brusc al acestora. Polii magnetici se mai inversează uneori, dar la 500.000 de ani distanţă şi printr-un proces care are loc vreme de mii de ani. „Chiar dacă s-ar roti inexplicabil deodată, polii nu ar cauza niciun efect grav. Pur şi simplu am fi nevoiţi să ne inversăm busola", a spus Yeomans.

”Dormiți bine pe 21 decembrie anul viitor”, afirmă acesta, menționând că nu se va întâmpla nimic care să ingrijoreze lumea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel