Mituri spulberate. Femeile însărcinate POT să bea alcool și cafea

Economistul Emily Oster a analizat sute de studii despre sănătate. Ea a descoperit că majoritatea studiilor se bazează pe teorii greșite și rezultatul nu este o imagine a realității. Astfel, subliniază Emily Oster, cafeaua și alcoolul pot face parte din dieta femeilor însărcinate. Departamentul de Sănătate recomandă, însă, limitarea consumului de alcool. 

În cartea ei, "Expecting Better", Emily Oster atrage atenția că un pahar de vin roșu nu va dăuna nici femeii însărcinate, nici fătului. Ea atrage atenția că ideea că alcoolul ar dăuna IQ-ului copilului sau comportamentului acestuia este un mit. De asemenea, nici cafeaua nu ar face rău. Emily mai subliniază că femeile însărcinate ar trebui să fie îngrijorate, mai degrabă, că nu iau în greutate, decât că se îngrașă, scrie Daily Mail.

Întrebările lui Emily Oster au început în urmă cu trei ani când a rămas însărcinată. Atunci i s-a atras atenția că trebuie să renunțe la cele patru cești de cafea zilnice. Frustrată de "o listă lungă de reguli", Emily a început să caute cercetarea care a legat cafeaua de o rată mai mare a posibilității de avort și a descoperit că este greșită.

Alcoolul, între cercetări eronate și specialiști

A doua problemă ridicată de Emily a fost alcoolul. Ea a căutat studiul publicat în jurnalul Pediatrics, ale cărui rezultate au arătat că alcoolul duce la probleme de comportament ale copilului. Emily atrage atenția că rezultatul este tras de păr. Argumentează: 18% dintre femei nu au băut deloc, 45% dintre cele care au băut zilnic au consumat și cocaină. Scepticii sunt mai puțin convinși de aceste date. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate susține că alcoolul poate duce la diverse probleme ale copilului și nu recomandă consumul de alcool și cafea în timpul sarcinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel