Misterul "Chivotului Legii", pe cale de a fi elucidat

chivotul legii
chivotul legii

Unul dintre cele mai mari mistere  ale creştinismului ar putea fi elucidat în perioada următoare. "Chivotul Legii”, despre care se spune că adăpostește tăblițele de lut cu Cele Zece Porunci, scrise chiar de mâna lui Dumnezeu și primite de Moise pe muntele Sinai, ar putea fi văzut pentru prima data, după circa 3.000 de ani. 

Chivotul Legii era cel mai important obiect de cult din Cortul Mărturiei, realizat după indicațiile lui Dumnezeu. El reprezenta pentru evrei semnul vizibil al prezentei lui Dumnezeu în mijlocul poporului. Reprezentanții bisericii spun că ar fi un argument de necontestat al faptului că Dumnezeu există, multe "suflete împietrite urmând să fie convertite la credință".

Biserica Ortodoxă din Etiopia susține că are Cufărul Sacru. Obiectul de cult ar fi adăpostit în Biserica "Sf. Maria” din Aksum.

Cufărul ar putea fi mutat din cauza lucrărilor de renovare la care va fi supusă biserica. Acest lucru va fi o șansă pentru creștini pentru a vedea Chivotul Legii.

 Potrivit Bibliei, Chivotul Legii a fost ținut în Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de mai multe secole. Obiectul sacru a dispărut după ce babilonienii au distrus Ierusalimul, în anul 586 Î.Hr., însă nu exista nicio mențiune despre distrugerea acestuia.

Potrivit unei legende locale, susținută de autoritățile religioase, spune ca relicva a ajuns în Etiopia cu mii de ani în urmă, fiind adusă de fiul regelui Solomon și al reginei din Saaba, care era atunci regele Etiopiei.

Deși nimeni nu a văzut acest scrin, se crede că este făcut din lemn de acacia, placat cu aur și are doi îngeri din aur sculptați deasupra capacului.

Capela unde este ascuns Chivotul a fost găsită de fotoreporterul Tim Makins, anul trecut, scrie Daily Mail.

 Chivotul Legii se afla ascuns sub Golgota, spune Ron Wyatt, un adventist american

Ron Wyatt, un adventist american, asistent anestezist şi arheolog,  declara în 1978 că ar fi descoperit Chivotul Legii în Israel. Pe 6 ianuarie 1982, ar fi reușit să pătrundă în ascunzatoarea care ar adăposti principalele obiecte din Sfânta Sfintelor. În 1988, el a vorbit pentru prima dată  despre descoperirea lui. În expediția din Israel, acesta ar fi încercat să fotografieze și să filmeze obiectele din camera respectivă, fără succes însă. Ceva mai tarziu ar fi reușit, dar nu ar fi primit încuviințarea de a prezenta caseta video.  În 1999, Ron Wyatt a decedat, dar prietenul său, Bill Fry, îi continuă  cercetările, prezentând celor interesați dovezile. Conform celor spuse de către cei doi americani, relicva ar fi fost ascunsă într-o cavernă aflată sub Golgota, stânca pe care a fost răstignit Iisus. În urma cutremurului produs după moartea Mântuitorului pe cruce, stânca s-a fisurat, iar sângele lui Iisus s-ar fi scurs pe capacul Chivotului, numit și capacul ispășirii, potrivit ortodoxia.md.

Acest sânge ar fi fost analizat de către specialiști și s-ar fi ajuns la niște rezultate senzaționale care ar demonstra dumnezeirea lui Iisus. Acest sânge ar fi dovada autenticității Chivotului, față de alte relicve care ar putea fi falsificate.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel