Misterul asasinării lui JFK. Allen Dulles, fostul director al CIA, ar fi ordonat asasinarea

Apariția unui nou volum în SUA sugerează că Allen Dulles, care a condus CIA-ul în perioada 1952-1961, ar fi ordonat asasinarea preşedintelul american John Fitzgerald Kennedy, în 22 noiembrie 1963.

Jurnalistul David Talbot susţine că şeful CIA din timpul Războiului Rece a dorit să-l elimine pe preşedintele JFK pentru a face „un bine ţării".

Aceasta este doar una din acuzaţiile aduse lui Dulles, care ar fi pus la cale mai multe lovituri de stat, ar fi contribuit la invadarea Cubei şi ar fi fost implicat în organizarea mai multor asasinate, scrie Daily Mail.

În cartea sa, „The Devil's Chessboard: Allen Dulles, the CIA, and the Rise of America's Secret Government", Talbot sugerează că Dulles şi fratele său, John Foster Dulles, Secretarul de Stat în administraţia lui Dwight Eisenhower, au contribuit la subminarea democraţiei americane.

Fondatorul şi editorul coordonator al site-ului Salon.com a declarat că Dulles „i-a subminat sau i-a trădat pe toţi preşedinţii sub care a servit". Mai mult, Dulles ar fi fost implicat în asasinarea unuia dintre aceştia.

Talbot a mai scris că Dulles a încercat să ajungă la o înţelegere cu Germania nazistă, în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a-l salva pe Adolf Hitler şi a păstra câţiva nazişti la cârma ţării.

Dulles, după cum susţine Talbot, a supravegheat şi un program al CIA în cadrul căruia au fost demarate experimente periculoase pentru psihicul uman.

[citeste si]

Acesta ar fi fost interesat de capacitatea drogului LSD de-i „programa" pe sabotori sau asasini. „Casa Albă a fost controlată treptat de directorii de companii, avocaţii de pe Wall Street şi bancherii vremurilor. În timpul administraţiei Eisenhower, fraţii Dulles au reuşit să-şi exercite puterea la nivel global. În numele apărării lumii libere de tirania comunistă, aceştia au impus umanităţii un regim american caracterizat de ameninţări nucleare şi brutalitate. Fraţii Dulles au devenit profesionişti în exploatarea anxietăţii din timpul Războiului Rece. Povestea lui Allen Dulles continuă să „bântuie" această ţară. Multe din practicile de astăzi au fost utilizate de Dulles, pe când era şef al CIA. Experimentele de control al minţii, tortura, asasinatele politice, supravegherea cetăţenilor americani şi a celor străini - toate aceste instrumente au fost folosite în timpul mandatului lui Dulles", scrie autorul.

Dulles a devenit primul director civil al CIA în 1952, sub administraţia Eisenhower. Acesta a orchestrat loviturile de stat din Iran şi Guatemala, punând în loc guverne pro-americane.

Dulles a fost concediat sub administraţia Kennedy şi în locul lui a venit John McCone. Ulterior, Dulles a făcut parte din comisia care a anchetat asasinarea lui JFK.

Preşedintele JFK a fost împuşcat mortal de un lunetist în Dallas, în anul 1963. Lee Harvey Oswald a devenit primul suspect în acest caz, dar multe teorii ale conspiraţiei au trezit suspiciuni privind implicarea „altor forţe" în uciderea preşedintelui.

Comisia Warren a ajuns la concluzia că JFK a căzut victimă unui „ucigaş singuratic" şi scepticii nu au întârziat să pună la îndoială ancheta amintită.

McCone era director al CIA în anul asasinării lui JFK. Ar fi însemnat ca Dulles să revină în CIA la doi ani după ce a fost debarcat, pentru a orchestra asasinatul.

„A existat un consens în agenţie, potrivit căruia JFK trebuia eliminat pentru binele ţării. Dulles era singurul om capabil să organizeze o asemenea „misiune"", a precizat scriitorul.

Sugestiile sale pun sub semnul întrebării lacunele din dosarele Comisiei Warren - care sugerează că „un maniac singuratic" l-ar fi ucis pe JFK.

Rapoartele CIA, declasificate în 2014, susţin că şeful de atunci al agenţiei, John McCone şi alţi oficiali, au organizat muşamalizarea asasinării lui Kennedy din noiembrie 1963.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel