Misterul armatei înghițite de o furtună de nisip a fost elucidat

Misterul legat de dispariția celor 50.000 de soldaţi persani ai regelui Cambyses în deşertul Egiptului, în jurul anului 524 î.e.n., despre care Herodot afirmă că au fost înghiţiţi de o furtună de nisip, a fost elucidat după mai mult de 2.000 de ani.

Unul din marile mistere ale Antichităţii a fost elucidat, scrie Science Daily, potrivit descopera.ro

Egiptologul Olaf Kaper, de la Universitatea Leiden, susține că, în timp ce cerceta un templu din Oaza Dachla, care fusese construit de faraonul Petubastis al III-lea, a descifrat toate titlurile oficiale ale acestuia, ceea ce l-a ajutat să reconstituie evenimentele de acum mai mult de 2.000 de ani.

Citește și Misterul dispariției unui comandant de navă, elucidat

Potrivit cercetătorului, armata regelui persan Cambyses a fost învinsă de faraonul Petubastis, în bătălia de lângă Oaza Dachla, unde îşi avea baza militară faraonul.

Ulterior, Petubastis, pe atunci un simplu lider rebel, a cucerit mare parte din Egipt şi a devenit faraon, fiind încoronat la Memphis.

Adevărul a fost însă distorsionat la doar doi ani de la bătălie de către noul rege persan Darius I, care, după ce a cucerit Egiptul și dorind să spele rușinea predecesorului său, a lansat povestea cu furtuna de nisip, variantă preluată peste 75 de ani de către istoricul grec Herodot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel