Ministrul Educației, o nouă acțiune pentru școlile din mediul rural

Diana Popescu / 20 feb 2017 / 13:26 Salveaza PDF Comentarii

Pavel Năstase, ministrul Educației, a declarat în cadrul Adunării generale a Asociației Comunelor din România, că-și dorește dotarea școlilor din mediul rural cu logistică necesară unei educații moderne, în baza unei asocieri cu firmele din zona IT.

"Prin buget, avem o serie de bani alocați pentru aceste școli (din mediul rural — n.r.), dar nu sunt suficienți. Dar putem capacita alte resurse și, după ce obținem aceste avize (necesare școlilor — n.r.), îmi doresc foarte mult ca într-o asociere cu o serie de companii din zona IT să dotăm aceste școli cu logistica minimală necesară pentru ca acești copii să beneficieze de o educație modernă. Vorbim de competențe digitale, de la vârste foarte fragede, dar nu le putem pune în operă dacă nu avem logistica necesară. Eu am speranța că, împreună cu acești oameni minunați din marile companii, vom transfera calculatoare din zona universitară în zona rurală, acolo unde trebuie să avem un minim de dotare, astfel încât să folosim manuale digitale și toată logistica necesară", a declarat ministrul.

”Cunosc foarte bine aceste greutăți”

Acesta a adăugat că este la curent cu greutățile pe care le întâmpină elevii școlilor din zona rurală și a dat asigurări că va fi prezent, pe teren, mai ales în școlile care sunt mai puțin dotate.

"Eu personal sunt născut la țară și o parte din educația mea s-a produs în mediul rural și cunosc foarte bine aceste greutăți. Domnul prim-ministru Grindeanu, când a fost învestit Guvernul în Parlament, spunea că ne dorim o Românie normală. Eu, ca ministru al Educației Naționale, spun că ne dorim o educație normală. Cum ajungem aici? Evident că depindem și de factori de decizie, în speță de Ministerul Educației Naționale, dar depindem foarte mult în învățământul preuniversitar de dumneavoastră (primarii comunelor — n.r.). Voi fi pe teren, voi sta mai puțin la sediul ministerului, am să merg în aceste comune, pentru că primul lucru pe care trebuie să îl facem: acelor comune care nu au avize trebuie să le dăm avizele necesare, pentru ca acești copii să învețe în condiții minimale de normalitate", a mai adăugat Pavel Năstase.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22