Ministerul Sănătății, informaţii despre contracte pentru vaccinuri

Sunt încheiate, în prezent, contracte de furnizare pentru cinci din cele șapte vaccinuri din schema de imunizare: BCG, hepatitic B pediatric, ROR, hexavalent, tetravalent, cu asigurarea cantităților necesare pentru întregul an, anunţă Ministerul Sănătății.

„Conform contractelor agreate, până la mijlocul lunii iulie 2017, vor fi livrate către medicii de familie, prin intermediul direcțiilor de sănătate publică județene și a Municipiului București, următoarele tranșe de vaccinuri: 520.800 doze de vaccin BCG, 235.000 doze de vaccin hexavalent, 333.810 doze de vaccin ROR", arată MS.

Potrivit sursei citate, pentru vaccinul ROR, livrarea se va realiza de către furnizor direct la sediul direcțiilor de sănătate publică județene și a Municipiului București. „Conform estimărilor oficiale, aceste doze vor fi suficiente pentru acoperirea necesarului de vaccin pentru minimum 6 luni, urmând ca, în funcție de rata de consum din fiecare județ, cantitățile să fie suplimentate", spun reprezentanții MS.

[citeste si]

Totodată, pentru vaccinurile tetravalent și hepatitic B, livrările se vor realiza începând cu luna august. „În prezent, în maternități se realizează vaccinarea antihepatită B pentru copii născuți de mame cu hepatită B (care au antigen HBs pozitiv), existând un număr de 7.000 doze de vaccin hepatitic B pediatric cu această destinație, la nivelul maternităților și direcțiilor de sănătate publică județene", susține MS.

Privitor la afirmațiile legate de o așa-zisă lipsă a vaccinului diftero-tetanic, Ministerul Sănătății și-a îndeplinit obligația legală de a pune la dispoziția medicilor de familie și a direcțiilor județene de sănătate publică un număr de peste 8.000 de doze de vaccin dT (diftero-tetanic). „În eventualitatea în care aceste doze nu vor fi folosite în mod corespunzător, în beneficiul imunizării, Ministerul Sănătății va folosi toate instrumentele și pârghiile legale pe care le are la dispoziție pentru a remedia apariția unor astfel de nereguli", precizează reprezentanții ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel