Milioane de mașini, RECHEMATE în service

Toyota Motor Corp a anunţat joi că va rechema la service un număr suplimentar de 2,91 milioane vehicule vândute la nivel mondial, din cauza unei posibile probleme la airbag-urile produse de Takata Corp.

Ultima acţiune de rechemare în service a celor de la Toyota include 750.000 de vehicule vândute în Japonia, 350.000 în Europa şi 1,16 milioane vehicule vândute în alte regiuni precum Oceania, America de Sud şi Centrală. Constructorul nipon a precizat că rechemarea vizează modelele Auris, RAV4, Corolla Axio, Corolla Fielder şi Noah sau Voxy. Problemele cu airbagurile produse de Takata au obligat producătorii de automobile să recheme în service aproximativ 100 de milioane de vehicule vândute la nivel global. În cazul unei coliziuni aceste airbaguri defecte pot exploda şi pulveriza cioburi metalice.

[citeste si]

În prezent, Takata caută un sponsor financiar că să o ajute să plătească costurile acţiunilor de rechemare la service. Luna trecută compania niponă şi-a recunoscut vinovăţia în cadrul unei înţelegeri în valoare de un miliard de dolari cu justiţia americană. Grupul Toyota, care regrupează patru mărci - Toyota, Lexus, Daihatsu Motor Co (mini-vehicule) şi Hino Motors Ltd (camioane) - a fost detronat de Volkswagen în 2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel