Mii de turişti au ales Valea Prahovei pentru petrecerea de Revelion

fireworks
fireworks

Mii de turişti petrec sfârşitul de an în staţiunile de pe Valea Prahovei, la Buşteni şi Sinaia gradul de ocupare a locurilor de cazare fiind de 80 la sută, iar cele mai căutate sunt vilele şi pensiunile.

Mii de turişti au ales să petreacă sfârşitul de an în staţiunile de pe Valea Prahovei, însă numărul acestora nu este la fel de mare ca în anii trecuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primariei Sinaia, Mădălina Roşu, gradul de ocupare a locurilor de cazare din această staţiune este de aproximativ optzeci la sută. Cel mai bine s-au vândut pachetele turistice în vile şi pensiuni, cea mai mare parte a acestora având un grad de ocupare de sută la sută. Locuri de cazare libere se mai găsesc în hoteluri.

Şi în staţiunea prahoveană Buşteni gradul de ocupare a locurilor de cazare este de optzeci la sută.

Potrivit lui Cristian Achim de la Centrul de Informare Turistică Buşteni, cele mai căutate pachete turistice de Revelion au fost cele din vilele şi hotelurile de trei stele. Multe locuri au rămas neocupate în unităţile de cazare de o stea. Începând de vineri, în această staţiune sunt aşteptaţi peste trei mii de turişti.

Joi după-amiază, mii de turişti se îndreptau spre staţiunile de pe Valea Prahovei, cei mai mulţi dintre ei alegând DN1, care este foarte aglomerat pe sensul Bucureşti - Braşov, informează Mediafax

Potrivit poliţiştilor de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier Sinaia, coloanele de maşini pe sensul de urcare spre munte se întind pe o distanţă de nouă kilometri, între km. 122 - 131, şoferii fiind nevoiţi să ruleze cu o viteză care nu depăşeşte 20 de kilometri la oră.

Proprietarii de vile şi pensiuni din Sinaia au scos la vânzare, iarna acesta, pachete turistice de Crăciun şi Revelion care au putut fi cumpărate în rate, cu un avans de zece la sută în momentul rezervării şi plătibile în trei rate lunare, în lunile decembrie, ianuarie şi februarie.

Pentru Revelion, trei nopţi de cazare în aceste vile şi pensiuni costă 588 de lei de persoană, iar preţul pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun inclus este de 660 de lei de persoană.

Pachetele turistice care includ cazare şi mic dejun într-un hotel de patru stele din Sinaia costă 1.695 de lei. În aceste hoteluri preţul unui pachet turistic care include demipensiune şi masa festivă ajunge până la 3.840 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel