Mersul ezitant poate trăda boala Alzheimer

batrani
batrani
Medicii elvețieni au făcut o nouă descoperire din mers. Nu vorbim despre un studiu făcut peste noapte, ci despre o e testare făcută pe un eșantion de 1.153 de persoane cu vârsta medie de 77 de ani.

Descoperirea aparține echipei medicului Stephanie Brindebaugh, de la Spitalul Universitar din Basel și constă într-o procedură foarte simplă: pacientul este pus să meargă 10 metri, conform 20minutes.ch.

Participanții la testare sufereau de ușoare tulburări cognitive sau de Alzheimer în diferite stadii. Peste 30 de mii de captatori le-au măsurat viteza, precum și alte aspecte ale pașilor. De asemenea a existat și un grup de control, alcătuit doar din persoane sănătoase. În cadrul testelor, ambele grupe de pacienți trebuiau să meargă normal, numărând descrescător sau spunând nume de animale.

Concluzia a fost că cei care sufereau de Alzheimer au mers mai lent decât cei cu tulburări ușoare, iar aceștia mai încet decât cei sănătoși. Mersul a fost mai ezitant și mai încet mai ales când persoanele au fost puse să facă două lucruri deodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel