Mergi încet? Vezi la ce riscuri legate de sănătate te expui

Viteza de mers pe care o ai este asociată cu starea generală de sănătate şi cu riscul de a suferi un infarct. Aceasta este concluzia unui studiu prezentat la conferinţa anuală a Studiile anterioare au arătat o relaţie între viteza de mers a omului şi starea generală de sănătate. Un studiu publicat în British Medical Journal în anul 2009 a arătat că cei care merg încet au un risc crescut de a suferi un infarct sau alte problem cardiace. Un alt studiu publicat în Journal of the American Medical Association a demonstrat că rapidatea mersului la persoanele de peste 65 de ani creşte posibilitatea prelungirii vieţii.

În noua cercetare, aproximativ 2.400 de bărbaţi şi femei cu o vârstă medie de 62 de ani au fost supuţi la probe de viteză de mers şi forţă de prindere. De asemenea, le-a fost scanat creierul. Studiul a durat 11 ani, iar dintre toţi subiecţii, 34 au dezvoltat demenţă, iar 70 au suferit boli cerebrovasculare. Rezultatele au arătat că cei care mergeau încet au avut un risc crescut de demenţă, iar persoanele care aveau o strânsoare puternică prezentau un risc mai mic de a suferi un atac cerebral.

Oamenii de ştiinţă afirmă că este nevoie de studii ulterioare pentru a înţelege cauzele acestor legături. Pentru reducerea riscului de a suferi de demenţă, doctorii recomandă o dietă sănătoasă, un stil de viaţă activ şi evitarea fumatului, informează BBC Mundo.

Citeşte şi:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel