Megaproiect de patru miliarde de euro al Germaniei care va lega Parisul de Budapesta - VIDEO

Un proiect ce presupune construirea a două tronsoane de cale ferată de mare viteză,  parte a unei magistrale internaţionale care leagă mai multe metropole europene, precum şi modernizarea gării centrale din oraşul Stuttgart şi mutarea ei în subteran, a fost votat, duminică,  de germanii din landul Baden-Wuerttemberg. Astfel, o suprafaţă de circa 100 de hectare ocupată în prezent de şinele de tren se va transforma într-un centru de dezvoltare urban, generând circa 20.000 de noi locuri de muncă. Proiectul se ridică la peste 4,1 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Gara centrală din Stuttgart va fi "scufundată" cu 11 metri. Tavanul-trotuar va fi spart de mai multe "ochiuri de lumină", geamuri ovale care să permită pătrunderea luminii naturale. Arhitectul Christoph Ingenhoven a gândit construcţia în aşa fel încât să nu fie nevoie de un sistem de ventilaţie, clădirea fiind aerisită de trenurile care intră şi ies din gară.

Noua gară va avea în total opt linii de-a lungul a patru platforme cu o lungime de 420 de metri. De asemenea, clădirea care găzduieşte în prezent gara din Stuttgart, staţie care funcţioneată de mai bine de 160 de ani, va fi integrată arhitectural în noua construcţie.

Proiectul susţinut de 59% dintre cetăţenii care au ieşit la vot are în vedere construirea a trei gări suplimentare care să ajute la fluidizarea şi eficientizarea nodului feroviar Stuttgart.

Cele 100 de hectare eliberate prin mutarea gării se vor transforma într-un cartier central, ce va servi atât drept centru comercial şi de birouri cât şi drept zonă rezidenţială. Planurile au în vedere generarea a 20.000 de noi locuri de muncă precum şi construirea a 11.000 de apartamente şi amenajarea a 11 hectare de parcuri şi spaţii verzi.

Finanţarea de circa 4,1 miliarde de euro va fi suportată de compania germană de transporturi Deutsche Bahn (1,4 miliarde de euro), guvernul central (1,2 miliarde de euro), guvernul landului în care se află Stuttgart (823 de milioane de euro), Primăria Stuttgart (238 de milioane de euro), aeroportul Stuttgart (227 de milioane de euro) şi autorităţile din regiunea Stuttgart (100 de milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel