Masa de Crăciun, o tradiție importantă. Ce mănâncă oamenii din lumea întreagă cu această ocazie

Masa specifică reprezintă una dintre cele mai importante tradiții ale Crăciunului și o ocazie ideală pentru ca membrii unei familii să petreacă timp împreună. În multe culturi, de această masă aniversară se leagă numeroase obiceiuri, care provin din cele mai vechi timpuri. Iar în ţările unde Crăciunul este văzut ca o sărbătoare de import, tradiţiile au fost adaptate situaţiei locale.

În Germania, principalul fel de pe masa de Crăciun este gâsca la cuptor, servită alături de cartofi copţi şi numeroase feluri de varză. Dulciurile şi produsele de patiserie, precum marţipanul, turta dulce sau torturile cu fructe, sunt obligatorii la desert.

În Italia, masa de Crăciun este servită în Noaptea de Ajun, înaintea slujbei de la biserică. În nordul ţării sunt preferate felurile de mâncare din carne de pasăre. În schimb, în sud, peştele, mielul sau ţiparul sunt de bază.

Vezi și: BANCUL ZILEI: Două blonde caută brad de Crăciun

În Franţa, masa de Crăciun, ca şi cea de Anul Nou, este numită Revelion. Oamenii se delectează cu preparate specifice, precum homar, scoici, melci sau pate de gâscă. La desert se serveşte de cele mai multe ori o ruladă de ciocolată glazurată, numită buştean de Crăciun. Cum era de așteptat, totul este stropit cu şampanie.

Pentru polonezi, masa de Crăciun cuprinde nu mai puţin de 12 feluri diferite de mâncare, număr ales în onoarea celor 12 apostoli. Preparatele sunt făcute fie din legume, fie din peşte, pentru a respecta tradiţia catolică ce interzice carnea. Felurile de bază sunt borşul de sfeclă roşie, crapul umplut, rulourile de hering sau varza călită. La fiecare masă este şi un loc în plus, în cazul în care vine un oaspete neaşteptat.

Japonia are una dintre cele mai neobişnuite tradiţii de Crăciun. În jur de 1-2 la sută dintre japonezi sunt creştini, aşa că sărbătoarea are doar o semnificaţie comercială, nu şi una religioasă. Pentru o sărbătoare de "import", japonezii au ales la masa de Crăciun mâncare "de import".

Citește și: Klaus Iohannis, gest emoționant de Crăciun pentru mai mulți copii - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel