Mary-Jo, berea cu marijuana, a ajuns şi în România. Au apărut și primele proteste împotriva comercializării acesteia

back
back

Mary-jo, berea cu marijuana a ajuns să fie comercializată și pe piața românească. Produsă în Cehia, berea are în compoziție esență de cânepă și pentru început aceasta se vinde în barurile din Galați și în magazinele de etnobotanice.

Mary-jo a primit, în urmă cu câteva luni, avizul pentru a fi consumată în ţara noastră. Băutura este legală pentru că are un procentaj de  0,3 la sută de substanţe halucinogene, THC (tetrahydrocannabinol), față de  marijuana care conține 3 la sută, iar ingredientele sunt următoarele: apă de izvor, hamei și aromă de cânepă.

"Mary-Jo" va ajunge, în câteva zile, și în barurile din Buzău şi  Vrancea, apoi în toată ţara, inclusiv în Bucureşti, la un preţ de 13 lei per sticlă.

Față de această măsură, Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului protestează contra deciziei autorităţilor de a permite comercializarea berii cu cânepă.

“Privim cu surprindere decizia autoritatilor de a aproba, comercializarea în Romania a berii cu marijuana. Pentru inceput, băutura se va vinde în barurile din Galaţi, oraş unde întâmplator sau nu au apărut pentru prima datăşsi magazinele de etnobotanice.

Licoarea, produsa în Cehia, are esenţă de cânepă, plantă înrudită cu marijuana. Berea a primit, în urmă cu câteva luni, avizul pentru a fi consumată în ţara noastră. Băutura este legală (aşa a început şi istoria etnobotanicelor legal) pentru că are un procentaj de zece ori mai mic de substanţe halucinogene (0,3%) decât marijuana (3%) în acest moment.

Ţinând cont că autorităţile romane n-au reacţionat când etnobotanicele au invadat România, la început cu ciuperci halucinogene şi ulterior timp de 24 de luni cu droguri de sinteză de tip amfetamină şi metanfetamine, aflate pe piaţă şi în acest moment printr-un fenomen scăpat de sub control, nu putem să nu ne întrebăm, cum vor verifica autorităţile romane compoziţia de halucinogene şi concentraţia de cânepă în timp când nu au reuşit cu etnobotanicele ?”, se întreabă reprezentanţii Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.

Citeşte şi:

Americanii au lansat băutura cu gust de Marijuana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel