Marea Piramidă de la Gizeh, pe punctul de a-și dezvălui secretele

image.axd
image.axd

Cele patru canale înguste din interiorul Marii Piramide de la Gizeh, prinse în mister încă din 1872 de când au fost descoperite, urmează a fi explorate pentru prima dată, în 2012, cu un robot perfecționat de echipa ”Djedi”.

Potrivit dailymail.co.uk, secretele din Marea Piramidă de la Gizeh ar putea fi elucidate în 2012 cu ajutorul unui robot în miniatură care imită forma unui șarpe, pentru a se putea strecura prin canalele înguste de doar 20 de centimetri lățime.

Operațiunile de explorare, lansate nu de mult de o companie britanică, au vizat anumite zone ale piramidei din spatele "porţilor închise", însă acestea au fost însă suspendate din cauza violenţelor din Egipt, urmând a fi reluate cu un echipament mult îmbunătățit, în 2012.

"Sunt foarte încrezător că vom finaliza munca în 2012. Aşteptăm permisiunea de a ne întoarce în interiorul piramidei. Până atunci, lucrăm la îmbunătăţirea robotului", a declarat Shaun Whitehead, şeful expediţiei numite ”Djedi”, în memoria magicianului consultat de Kheops la construirea piramidei.

Arheologii și-au arătat interesul pentru misterul ce dăinuie în interiorul piramidei încă din 1872 o dată cu descoperirea celor patru canale, a căror menire se pare că era evadarea spiritului faraonului din piramidă. Misterul lor dăinuie și astăzi, în ciuda faptului că, în 1993 un robot a descoperit o mică uşă ce avea elemente metalice, iar în 2002, un alt robot a filmat o mică încăpere blocată de o piatră, după ce a reuşit să găurească un alt bloc de piatră.

Marea Piramidă de la Gizeh, construită ca mormânt pentru faraonul Kheops (Khufu), este singura dintre cele șapte minuni ale lumii antice care au dăinuit până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel