Mândruţă atacă BOR. Vezi comparaţia jurnalistului între preoţi şi medici

mandruta dc
mandruta dc

Fostul prezentator de ştiri, Lucian Mândruţă, a făcut pe pagina sa de Facebook o pararelă între medicii şi preoţii din România, reliefând diferenţele de atribuţii şi merite ale celor două categorii.

Jurnalistul şi-a început pledoaria cu precizarea că în România sunt 56.000 de preoţi şi 48.000 de medici, urmând ca apoi să facă o comparaţie menită să evidenţieze modul în care sunt dezavantajaţi cei din urmă, deşi aduc contribuţii mai importante societăţii.

" - în fiecare an, medicii buni pleacă în strainatate, de tot. Popii nu pleacă decât maxim într-o nouă biserică, construită peste drum.

- în ultimele două decenii nu s-a făcut nici un nou spital mare. În schimb s-au închis multe mai mici. Numărul de biserici aproape s-a dublat.
- nu avem nici un mare centru de cercetare finanţat la nivel european. În schimb finanţăm o catedrală a neamului, la nivelul european din Evul Mediu.- marii noştri intelectuali sunt bigoţi. Unii practică chiar delirul mistic in cărţile lor. Niciunul nu apară ştiinţa. În concluzie: rugaţi-vă să nu vă îmbolnăviţi. Sau, dacă totuşi o faceţi, rugaţi-vă să muriţi repede. Pentru deces cu zece popi, România e însă perfect pregatită. Şi acum, ne pregătim să îi scutim de taxe. Fireşte, pe preoţi, nu pe medici. Aşa să ne ajute Crucea Roşie!," a scris Lucian Mândruţă pe Facebook.
Reacţia fostului prezentator de ştiri apare după ce un deputat PSD a propus neimpozitarea salariilor preoţilor. Patriarhia a adus unele lămuriri în legătură cu informaţiile apărute în presă pe această temă, relatat de altfel și în De Ce News.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel