Managerul de la Floreasca, prima reacție după demisiile medicilor

Managerul interimar de la Spitalul Floreasca din Capitală, Sorin Constantin Păun, a declarat, miercuri, după ce jumătate dintre medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe și-au prezentat demisia, că el nu răspunde ”la presiunile făcute de grupuri de interese” și că vrea respectarea legii.

"Toată activitatea managerială se bazează pe principiul respectării legii. Nu răspund la presiunile făcute de grupuri de interese. Nu cer decât respectarea legii, justificarea cheltuielilor în decontul pe pacient și la secția UPU, așa cum se face în tot spitalul. Justificarea unor achiziții pe baza nevoilor reale și respectarea reglementărilor și procedurilor în vigoare. În relația cu colegii și colaboratorii mă bazez pe comunicarea deschisă în contextul în care reglementările trebuie aduse la cunoștința tuturor angajaților spitalului", a declarat managerul Sorin Păun.

Citește și: Revoltă la Floreasca. Managerul spitalului: Du-te în p... mă-tii!

Cât despre demisia în lanț a medicilor de la UPU Floreasca, acesta a anunțat că urmează să aibă o discuție cu fiecare demisionar în parte, precizând însă că în respectivele demisii nu apare motivația deciziei. 

"Demisia este un act unilateral. Nu am notat în aceste demisii scrise niciun fel de motivație. Există o regulă în spitalul de urgență la care apelez: orice demisie să fie prezentată managerului și discutată punctual. Când mă trezesc cu mai multe demisii deodată, nu pot vorbi în colectiv, ci cu fiecare în parte, mai ales că în aceste demisii nu se regăsește motivul demisiei", a adăugat managerul unității medicale.

"Sper ca medicii colegi de la secția UPU să înțeleagă că au depus un jurământ în slujba pacientului și nu în interesul unui om sau al unui grup de interese și să nu se lase manipulați", a mai spus Sorin Păun.

Sorin Păun a precizat, de asemenea, că săptămână viitoare urmează să facă un anunț pentru angajări de personal medical și personal administrativ. Până acum nu a fost posibil din cauza lipsei bugetului de venit și cheltuieli, motivul fiind întârzierea semnării contractului cu Casa de Asigurări, a explicat managerul instituției.

Miercuri, 17 din cei 31 de medici de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi-au depus demisiile. Mai mult, şi colegii lor de departament au spus că vor face acelaşi lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel