Majorare a subvenţiei de la 3 la 4 milioane de euro, pentru sectorul de agricultură ecologică

valeriu tabara
valeriu tabara

Sectorul de agricultură ecologică va fi sprijinit prin noua Politică Agricolă Comună, unde va exista o majorare a subvenţiei de la 3 la 4 milioane de euro, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

"În noua PAC va exista o măsură pentru sectorul de agricultură ecologică, dar şi o mărire a subvenţiei de la 3 la 4 milioane de euro. Anul trecut am fost nevoiţi să mărim cuantumul pentru ferme deoarece nu au fost clienţi interesaţi de a intra în sistem', a precizat Tabără.

În ceea ce priveşte influenţele provocate de creşterea preţului la energie pentru agricultură, Tabără a precizat că subvenţiile acordate în sector vor compensa aceste majorări.

'Cred că subvenţiile pe care le vom acorda vor compensa aceste creşteri ale energiei. Agricultorii vor primi în continuare subvenţia la motorină la nivelul maxim acceptat de UE. Vreau sa le transmit agricultorilor să continue ceea ce am început pentru a avea o agricultură performantă', a subliniat Tabără.

În perioada 19 - 23 octombrie 2011, în cadrul târgului Indagra, este organizat Salonul de Eco - Agricultură care va reuni pentru prima oară şi expozanţi din străinătate, nu numai producătorii români de produse ecologice.

În prezent, pe piaţa bio din România, cu o valoare de circa 10 milioane de euro, există peste 4.500 de operatori care practică agricultura ecologică, comparativ cu 2.900 de astfel de agricultori în 2009, iar suprafaţa cultivată bio a crescut la 260.000 hectare în 2010 comparativ cu 240.000 de hectare în 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel