MAE - 150 de ani de ani de diplomație - GALERIE FOTO

 Ministerul Afacerilor Externe a vernisat,  miercuri, în prezența ministrului Andrei Marga, la Muzeul Național de Istorie, expoziţia temporară ”Ministerul Afacerilor Externe – 150 de ani de diplomaţie”.

Articol de Alma Ghiulea și Covrig Roxana Ministrul a arătat că expoziţia foto-documentară ilustrează instrumentele de lucru ale diplomaţilor şi atmosfera din trecut.

"Aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Ministerului Afacerilor Externe este o bună ocazie de a ne raporta la istorie, gândindu-ne la unitatea de neam, de limbă, la voinţa românilor de a forma un stat unitar, dar şi un moment al rolului şi locului pe care îl ocupă naţiunea română în secolul XX", a afirmat Marga.

 Ministrul de Externe a arătat că vernisajul expoziţiei de la MNIR face parte din seria de evenimente care vor marca în acest an 150 de ani de diplomaţie românească.

 La vernisaj au mai participat directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, Ernest Oberländer-Târnoveanu, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Mircea Geoană şi o serie de diplomaţi.

 Printre documentele expuse  se numără decretul domnitorului Carol I prin care Mihail Kogălniceanu este numit trimis extraordinar şi ministru plenipotenţiar al României la Paris (17 aprilie 1880), convenţia consulară între România şi Statele Unite ale Americii (5/17 iunie 1881), decretul regal prin care Vasile Alecsandri este numit trimis extraordinar şi ministru plenipotenţiar al României la Paris (31 ianuarie 1885), tratatul de Pace de la Bucureşti (28 iulie/10 august 1913), tratatul de alianţă între România şi Franţa, Marea Britanie, Italia şi Rusia şi Convenţia militară între România şi Franţa, Marea Britanie, Italia şi Rusia (4/17 august 1916), Convenţia de alianţă defensivă între România şi Cehoslovacia (23 aprilie 1921), Tratatul de amiciţie între România şi Franţa (10 iunie 1926) sau Convenţia de definire a agresiunii (4 iulie 1933).

 Expoziţia, organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României şi Ministerul Afacerilor Externe, va fi deschisă până pe 15 august şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10,00-18.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel