Lucrează muşchii cu un antrenament simplu şi complet

Foto: andreeasava.ro
Foto: andreeasava.ro

Jurnalista Andreea Sava prezintă, pe blogul ei, un antrenament ideal „ca să te apuci să te miști mai mult”.

Andreea Sava spune că antrenamentul este pentru începători, deci, dacă sunteți, atenți(te) nu riscați să vă accidentați. Avantajul este că-l puteți face oricând aveți puțin timp la dispoziție pentru că nu necesită mult spațiu de desfășurare și nici echipament.

Iată cele zece exerciții explicate, inclusiv ce mușchi lucrează fiecare:

1. Exerciţiu pentru sâni şi braţe

Pentru acest exerciţiu ai nevoie de greutăţi. Depărtează picioarele până la nivelul umerilor. Ţine spatele şi umerii drepţi. Încrucişează braţele în faţă, în jos, în timp ce inspiri, apoi ridică-le în lateral în timp ce expiri şi trage cât mai mult în spate, până simţi omoplaţii că se ating. Coboară braţele pe inspiraţie, încrucişându-le invers. Sfatul meu e să începi cu 2 serii de 15 repetări, cu pauză de câteva secunde între ele, dar nu multe secunde.

2. Braţe, piept şi coapse

Cu picioarele uşor depărtate şi cu greutăţi în mâini, încrucișează mâinile pe piept și apleacă-te ușor în față, menținând spatele drept.

Îndoaie genunchii, cu spatele drept și fundul împins în spate. Trebuie să simţi muşchii de pe picioare încordaţi. Asta e poziţia de pornire. Ridică-te şi îndreaptă-te, încordând muşchii fesieri şi de la picioare, în timp ce ridici braţele în lateral şi expiră. La fel, 2 serii de 15 repetări.

[citeste si]

3. Coapse şi echilibru

Stai în picioare cu mâinile în şold. Ridică piciorul stâng în lateral cât mai sus posibil şi menţine puţin poziţia apoi coboară-l. Repetă de 20 de ori apoi la fel cu dreptul.

4. Abdomen şi picioare

Întinde-te pe spate cu braţele întinse pe lângă corp şi picioarele întinse. Ridică puţin torsul, cam la 30 de grade, fără să bagi bărbia în piept, ca să încordezi abdomenul. Bărbia trebuie să fie uşor ridicată. Braţele încordate şi întinse înainte. Din această poziţie, vei face forfecări cu picioarele. Adică ridici piciorul drept, încordat, cât de mult poţi, apoi îl cobori în timp ce-l ridici pe stângul (fig. 9). Fii atentă să nu îndoi piciorul de la genunchi. Repetă de 20 de ori, cât poţi de repede.


Citiţi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel