Louis Vuitton, operațiune românească în Sibiu, ținută la SECRET. Acuzații grave în presa internațională

Acuzații grave în presa internațională care aduc în atenție numele României! Grupul Louis Vuitton Mort Hennessy (LVMH), companie celebră din industria modei, este acuzat că fabrică încălțăminte de lux în România pe care o vinde apoi ca fiind... "Made in Italy", informează Theguardian.

Mulți dintre pantofii și cizmele pe care le vinde cu prețuri între 500 și 1800 de euro perechea și "făcuți în Italia" ar fi realizați în Transilvania, o regiune cunoscută mai mult pentru vampiri decât orice tradiție în producția de produse de lux.

Fabricile se pare că sunt ținute la secret, iar compania a făcut eforturi uriașe pentru a se asigura că nu pot fi găsite pe Google. Lucrătorii anonimi au declarat că pantofii din colecția de toamnă au fost confecționați în România, iar ulterior au fost trimiși în Italia pentru a li se pune tălpile și ștampila de "Made in Italy". Bernard Arnault, directorul executive al LVMH și cel mai bogat om din Franța, a negat informația.

Dar Louis Vuitton nu a reușit să împiedice scurgerea pe Internet a unor indicii despre operațiunea sa românească. O căutare minuțioasă pe site-urile românești, inclusiv pe Facebook, a dus în cele din urmă la ușa fabricii.

O purtătoare de cuvânt a fabricii a acceptat în cele din urmă să se întâlnească pentru a discuta detaliile despre producția de pantofi, scrie Theguardian. Ea a spus că materialele folosite sunt importate din Franța. După asamblare, a explicat ea, fabrica exportă mărfurile către Franța și Italia, unde sunt "terminate", astfel încât acestea să poată beneficia de o etichetă "făcută în Franța" sau "făcută în Italia", în conformitate cu legislația UE.

În prezent, fabrica de la Cisnădie (Sibiu), are 734 de angajați care sunt plătiți cu 133 euro pe lună. Sursa citată spune că LVMH acordă muncitorilor din România weekend-uri libere, plătește orele suplimentare și nu foloseşte produse chimice toxice pentru angajați. Paradoxul este că ar fi nevoie ca un lucrător să muncească aproape șase luni pentru a câștiga suficient astfel încât să-și achiziționeze o singură pereche de pantofi din piele Louis Vuitton, la un preț mediu.

[citeste si]

"La astfel de salarii, producția de îmbrăcăminte din România este mai ieftină decât în alte părți ale UE, dar prețurile mai mici nu înseamnă calitate inferioară", a spus Ioana Ciolacu, o creatoare de modă din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel