Limbi stăine plătite cu 50% mai bine decât engleza

Companiile de recrutare caută persoane vorbitoare de anumite limbi străine, iar salariile sunt pe măsură.

Limbile cehă, slovacă, polona şi rusă rămân în continuare cele mai bine plătite în România. Candidaţii care au astfel de competenţe lingvistice au şansa de a primi salarii chiar şi cu 50% mai mari decât cele ale vorbitorilor de engleză şi franceză, informează gândul.info. 

În prezent, pe piaţa muncii din România, cele mai multe cereri de candidaţi care să cunoască aceste limbi vin din partea call-center-urilor şi service center-urilor. Aici, un vorbitor de polonă poate câştiga între 2.000 şi 2.700 de lei pe lună, iar unul de sârbă, între 1.800 şi 2.500 de lei lunar.

Topul celor mai bine plătite limbi în call center este condus însă de limba farsi, vobită în Iran: între 2.700 şi 4.000 de lei net.

CITEȘTE ȘI: Cât de bine se vorbește engleza în țările UE. Vezi harta

Pe locul al doilea se află limba rusă, cea mai căutată limbă străină pe piaţa de call center din Bucureşti, care le aduce vorbitorilor un salariu lunar cuprins între 1.900 şi 2.800 de lei.

Francofonii sunt plătiţi cu 1.900 – 2.800 de lei pe lună, iar cei care cunosc limba spaniolă se pot aştepa la salarii de 1.700 – 2.700 de lei lunar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel