Legendarul Chanel No.5 riscă să fie interzis. Vezi de ce

Sofisticat,elegant şi rafinat a fost singurul lucru purtat de Marilyn Monroe în pat. Faimosul Chanel No.5 este pe punctul de a fi interzis în UE!

Autor : Dinu Andreea Iulia

Mărul discordiei este muschiul de copac,care a ajunsul sub microscopul unor oameni de ştiinţă din UE. Cercetătorii susţin că iubitoarele celebrei arome ar putea avea probleme de sănătate dupa ce îl folosesc. Această afirmaţie este o lovitură grea pentru un parfum de top care în lume se vinde la fiecare 30 de secunde.

"Ar putea fi sfarşitul parfumurilor bune, daca nu putem folosi aceste ingrediente.Va însemna moartea parfumului. Cu cât foloseşti mai multe ingrediente naturale, cu atât mai mare este riscul de alergii. Lămâia, iasomia, bergamotul, toate conţin alergeni.", a declarat Francoise Montenay, din partea Chanel, pentru Reuters.

Oamenii de ştiinţă din UE au întocmit o listă care pune sub semnul întrebării şi alte parfumuri. Aceasta conţine 100 de alergeni care se regăsesc de obicei în parfumuri şi pot afecta sănătatea consumatorilor.

Se pare că primul şi cel mai periculos ingredient care va fi interzis este muşchiul de copac care dă mirosul celebrului Chanel No. 5. În aceeaşi situaţie se află şi Miss Dior care are la bază un muşchi de alt tip.Pe lângă acestea ar putea avea de suferit şi Shalimar de la Guerlain şi Angel de la Thierry Mugler.

Însa, conform datelor furnizate de către Daily Mail, un reprezentant al Comisiei Europene a declarat că momentan nu exista un plan de limitare sau de interzicere a producţiei celebrului parfum Chanel No. 5.

În 1920 Coco îl cunoaşte pe parfumierul Ernest Beaux, care lucrase pentru familia regală a Rusiei şi locuia în Grasse. Ernest Beaux acceptă provocarea lansată de Coco de a crea un parfum fresh şi îi pune la dispoziţie mai multe variante de mirosuri, de la 1-5 şi de la 20-24.

Coco a ales No. 5, cel ce avea să devină cel mai apreciat parfum de până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel