Cum poate fi combătut sedentarismul la copii - STUDIU

Părinții ar trebui să își încurajeze copiii să petreacă mai mult timp în natură, conform unui studiu realizat de Daily Mail. Un raport atrage atenția asupra faptului că generația tânără de astăzi are un stil de viață sedentar  și petrece prea mult timp în fața computerului și televizorului.

  Fricile părinților pentru siguranța copiilor lor îi fac să aleagă să îi țină în casă. Însă este preferabil pentru sănătatea copiilor să fie lăsați să descopere și natura.Mai mulți copii au fost intervievați și au declarat că părinții lor i-au învățat că este periculos să se joace afară pentru că orice li se poate întâmpla, de la o simplă răceală la un accident. Chiar și activitățile specifice copilăriei precum cățăratul în copaci este privit ca fiind prea periculos.

Părinții trebuie să înțeleagă că este necesar să își lase copiii afară, să experimenteze jocurile copilăriei și să cunoască natura. Și bunicii au un rol important în acest caz pentru că pe vremea lor nu exista tehnologie și își petreceau tot timpul liber jucându-se afară. Astfel, ei trebuie să transmită noii generații că acest mod de relaxare este mult mai indicat și sănătos decât petrecerea întregii zi în casă, în fața computerului.

Studiile au arătat și că părinții își înscriu copiii la fel de fel de activități și ateliere care le ocupă tot timpul liber. Printre acestea nu se află însă activități în aer liber. În acest fel, copiii merg la grădiniță sau școală și apoi merg la diferite ateliere extrașcolare până seara când ajung acasă obosiți și se așează direct în fața televizorului sau laptopului. O astfel de atitudine din partea părinților nu este deloc demnă de încurajări. În perioada copilăriei, cei mici au nevoie de timp de dezvoltare, relaxare, au nevoie de natură și de un stil de viață sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel