Laptele, aliment necesar sau venin pentru sănătatea omului?

femeie-bea-lapte-shutterstock
femeie-bea-lapte-shutterstock

Omul este singurul mamifer care continua să bea lapte și la vârstă adultă de la alte viețuitoare. Din acest motiv, experții se întreabă dacă mai este necesar ca oamenii să bea licoarea albă odată cu înaintarea în vârstă.

Există două categorii de oameni de știință – cei care sunt poziționați în favoarea consumului de lapte și cei care spun că această băutură este asociată cu 300 de boli, fiind o otravă pentru corpul uman – cancer de colon, cancer de sân, boli cardiovasculare și diabet. Studiile realizate de-a lungul timpului dă dreptate ambelor părți.

Laptele – un aliment complet și echilibrat

Există experți care spun că laptele este departe de a fi un aliment perfect, dar este unul complet și echilibrat. De asemenea, conform spuselor lor, 60% din calciu consumat de un om provine de la licoarea anterior menționată.

Pe de altă parte, specialiști citați de Que.es sunt de părere că există alte alimente mult mai bogate în calciu și este suficient să amintim usturoiul, susanul, ceapa, prazul, nucile sau migdalele.

Cea mai controversată afirmație despre lapte: <<Este asociat cu 300 de boli>>

Sunt o serie de controverse legate de această afirmație. Profesorul Sergio Calsamiglia Blancafort zice că laptele previne cancerul de colon, oferă rezistență osoasă și protejează împotriva bolilor virale.

Pe de altă parte, expertul José Ramón Llorente nu este de acord cu ceea ce susține profesorul și asociază consumul de lapte cu riscul crescut de apariție a osteoporozei. Dat fiind faptul că au rămas nedeslușite o serie de dileme legate de acest subiect, este recomandat să nu consumăm lapte în exces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel