La ce sunt folosite cadavrele de pe Everest

Mulți alpiniști au reușit să cucerească Everestul, însă mulți au murit încercând. Cadavrele lor se află și astăzi pe trasele celui mai înalt vârf din lume.

Cele două sute de cadavre care se află și astăzi pe muntele Everest sunt folosite ca marcaje de către alpiniștii care vor să cucerească muntele. Mai jos aveți câteva exmple:

Cadavrul celui cu ghete verzi

Este un alpinist indian care a murit în anul 1996. Trupul se află lângă o peșteră pe lângă care alpiniștii trebuie să treacă pentru a ajunge în vârf. Cadavrul este folosit pentru a vedea cât mai au până în vârf.

Alpinistul s-a separat de grup și a căutat refugiu într-o peșteră. A murit înghețat.

David Sharp

Alpinistul englez a murit în 2009 în apropierea lui ”Ghete Verzi”. Moartea lui Sharp este controversată. Se spune că s-a oprit pentru a se odhni, însă a înghețat. Totuși, chiar dacă nu se putea mișca, nu murise. 40 de alpiniști au trecut pe lângă el fără să-l ajute, crezând că este mort. În cele din urmă, niște sunete slabe au atras atenția unor alpiniști care au încercat să-l ridice și să-i ofere oxigen. A fost prea târziu.

Francys Arsentiev

Francys Arsentiev este prima femeie americană care a c cucerit Everest fără ajutorul oxigenului. Din păcate nu s-a mai întors.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel