La ce pericol te expui dacă bei cafea pe stomacul gol

Persoanele care nu pot concepe să-și înceapă ziua fără a savura mai întâi o ceșcuță de cafea, ar trebui să renunțe la acest obicei dacă țin la sănătatea lor. 

Asta, deoarece o ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreţia acidului clorhidric al sistemului digestiv, folosit de organism pentru descompunerea alimentelor. Persoanele care suferă de gastrită pot simţi asta foarte repede, dar nici persoanele cu un stomac perfect sănătos nu sunt ferite, scrie bzi.ro.

O cantitate mare de acid clorhidric în stomac este benefică atunci când se servește o masă bogată în proteine, pentru a le descompune mai ușor, însă în cazul în care se bea o ceaşcă de cafea pe stomacul gol, se stimulează secreția acestui acid exact când nu este nevoie, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere.

Tocmai de aceea este indicat să se consume după masă de dimineaţă, asta pentru a stimula digestia, deoarece, în caz contrar, proteinele care rămân intacte în organism pot cauza numeroase probleme de sănătate, cum ar fi balonarea, boală inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancer de colon.

Cafeaua ar trebui, prin urmare, să fie băută la o oră după ce v-aţi trezit şi după ce aţi mâncat cel puţin o felie de pâine. De asemenea, o ceaşcă de cafea băută pe stomacul gol poate provoca vărsături, dureri abdominale.

Cum îţi dai seama că bei prea multă cafea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel