La Brașov s-a inaugurat Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic

Brașovul are, de joi, un Centru de Diagnostic şi Tratament Oncologic, apreciat drept cel mai modern centru privat din România, care deţine echipamente medicale de ultimă generaţie şi are personal medical specializat în Germania, Turcia şi Italia. Investiţiile fiind de 24 de milioane de euro, centrul acoperă necesităţile de diagnosticare şi tratament pentru o populaţie de un milion de locuitori.

 Centrul - care a fost inuagurat în prezenţa investitorilor şi a reprezentanţilor autorităţilor locale din Braşov - deţine aparatură de ultimă generaţie, pentru care s-au investit 16 milioane de euro, şi asigură accesul la cele mai moderne tratamente în domeniu.

 Nivelul de dotare cu echipamente medicale este la standarde europene, fiind produse în anul 2012, iar personalul medical a fost specializat în Germania, Turcia sau Italia.  Potrivit unui comunicat al investitorilor, suma totală investită se ridică la 24 de milioane de euro.

 Construit de la temelie pe locul fostului sediu al Spitalului de Boli Infecţioase, Centrul Regional de Diagnostic şi Tratament Oncologic se află pe strada Carierei nr. 65A şi este prima investiţie privată într-un "centru integrat", adică un centru în care pacienţii beneficiază de secţii de Chirurgie, Chimioterapie şi Radioterapie - în domeniul oncologic.

 Centrul Regional de Diagnostic şi Tratament Oncologic are 37 de saloane, 84 de paturi pentru spitalizare continuă şi zece locuri pentru spitalizare

Construcţia Centrului Regional de Diagnostic şi Tratament Oncologic a început în noiembrie 2010, având ca termen de finalizare a construcţiei 30 martie 2012. Centrul are cinci niveluri, având o suprafaţă construită de 8.000 de metri pătraţi şi va dispune de o parcare de 50 de locuri pentru pacienţi. Centrul are în dotare un departament integrat de diagnostic imagistic, un departament de radioterapie (radioterapie externă, brahiterapie HDR), chimioterapie şi laboratoare de analize şi citologie şi histopatologie.

 De asemenea, centrul are o farmacie de spital dotată cu un laborator de preparare a citostaticelor conform regulilor de buna practică.

Costul unei zile de spitalizare va fi între 15 şi 40 de euro, în funcţie de regimul dorit de pacient, de 3, 4, sau 5 stele, adică rezervă cu un pat, ori salon cu două paturi sau cu trei paturi. De asemenea, clinica are şi două saloane cu câte patru paturi rezervate cazurilor sociale, bolnavi de cancer neasiguraţi şi fără venituri care vor putea beneficia gratuit de investigaţii, intervenţii chirurgicale şi tratamente post-operatorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel