Kombucha, băutura miraculoasă de care nu ştiai

Kombucha este o băutură pe bază de ceai, care există de mult timp în diferite culturi ale lumii.

În varianta populară, este preparată cu ajutorul ceaiului negru sau verde şi a zahărului, pe lângă care mai conţine un mix de colonii de bacterii şi drojdie. Lichidul rezultat în urma procesului de fermentare oferă beneficii diverse organismului.

Procesul de fermentare durează între şapte şi 12 zile. De obicei, are un gust uşor dulce, dar pregnant.

Această băutură, datorită proprietăţilor sale, susţine sistemul digestiv şi poate reprezenta un aliat împotriva kilogramelor în plus.

Procentul semnificativ de antioxidanţi din kombucha transformă această băutură şi într-un aliat de încredere pentru sistemul imunitar.

[citeste si]

Potrivit elle.ro, ca urmare a procesului de fermentare, kombucha conţine un procent scăzut de alcool. Prin urmare, băutura nu este recomandată pe durata sarcinii, a alăptării, şi nici diabeticilor sau persoanelor cu sindromul de colon iritabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel