KLM: Regele Olandei, Willem-Alexander, este copilot KLM

Regele Olandei, Willem-Alexander, a dezvaluit public intr-un interviu acordat ziarului De Telegraaf, ca piloteaza in secret aeronavele companiei KLM. 

Regele a recunoscut ca timp de doua decenii a zburat cu KLM in calitate de copilot. Pasiunea de a pilota il ajuta sa se relaxeze si sa se detaseze de indatoririle regale. In ultimii 21 de ani, regele Olandei a zburat in calitate de copilot de doua ori pe luna cu KLM. Willem-Alexander a pastrat discretia de fiecare data cand a fost la bordul aeronavelor.

„Avantajul de a fi copilot consta in faptul ca nu este nevoie sa-mi spun numele. Intotdeauna cand le urez pasagerilor un zbor placut alaturi de noi, mentionez doar numele capitanului si al echipajul. Deci nu trebuie sa ma prezint." a declarat regele.

Intrucat prezenta regelui nu va fi anuntata niciodata, pasagerii nu vor fi notificati cand membrul familiei regale se va afla la bord. Suveranul olandez a precizat ca se antreneaza in prezent pentru a pilota aeronavele Boeing 737 din flota KLM.

Regele va continua sa zboare de doua ori pe luna in calitate de copilot, la fel cum obisnuia in timp ce pilota avioanele de dimensiuni mai mici, Fokker 70. Acesta alege de obicei zborurile scurte, ca sa poata reveni rapid in Olanda in caz de urgenta.

Despre KLM

Compania KLM a fost fondată în anul 1919, fiind astfel cea mai veche linie aeriană care și-a păstrat numele original. În 2004, Air France și KLM au format alianța Air France KLM. Din această alianță a rezultat cel mai puternic grup aviatic european, bazat pe doua brand-uri și hub-uri puternice - aeroportul Schiphol din Amsterdam și aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Păstrând identitatea celor 2 companii, grupul se concentrează pe 3 aspecte esențiale: transportul pasagerilor, mentenanța aeronavelor și transportul de marfă.

Air France și KLM sunt companii membre ale alianței globale SkyTeam, care numără 20 membri și care oferă pasagerilor din întreagă lume acces la o rețea globală de peste 17.300 de zboruri către 1.062 de destinații din 177 de țări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel