Justiția ungară a majorat pedeapsa unuia dintre ucigașii lui Marian Cozma

cozma
cozma

Kuria, Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria,  a majorat luni, pedeapsa unuia dintre acuzaţi în cazul uciderii handbalistului  Marian Cozma, înjunghiat mortal în vestul Ungariei în 2009.

 Kuria a decis să majoreze pedeapsa lui Ivan Sztojka de la opt la 13 ani, dar a lăsat neschimbate pedepsele de 18 ani de închisoare ale celorlalţi doi acuzaţi, Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth. Kuria a decis să schimbe acuzaţia în cazul lui Sztojka de la rănire corporală gravă la tentativă de crimă, scrie Mediafax.

 Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, la 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

 Raffael şi Nemeth au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă în iunie 2011, iar Sztojka a primit 20 de ani de închisoare. Ei au făcut apel şi pedepsele cu închisoare pe viaţă au fost reduse la 18 ani de închisoare, iar cea de 20 de ani a fost redusă la opt, în aprilie 2012.  Reducerea sentinţelor de către Curtea de Apel din Gyor a generat critici publice şi l-a determinat pe ministrul ungar al Justiţiei să ceară preşedintelui Curţii Supreme să "revizuiască practicile din justiţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel