Justiţia europeană, anunț privind laptele de soia

Produsele alimentare produse din vegetale precum lapte de soia sau brânza tofu nu pot utiliza denumiri precum lapte sau brânză, acestea fiind rezervate pentru produsele de origine animală, a decis miercuri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Justiţia europeană precizează că acelaşi lucru este valabil şi pentru alte produse alimentare etichetate precum 'brânză', 'smântână', 'unt' sau 'iaurt'.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost sesizată de un tribunal german care trebuia să tranşeze un litigiu între societatea TofuTown, care comercializează în special unt de tofu sau brânză vegetală, şi o asociaţie din Berlin care luptă împotriva concurenţei neloiale, Verband Sozialer Wettbewerb, potrivit căreia practicile de marketing ale societăţii TofuTown încalcă legislaţia UE cu privire la denumirea produselor lactate. Compania TofuTown nu a putut să îi convingă pe judecătorii CJUE de faptul că precizările sale cu privire la originea vegetală a produselor înlătură orice risc de confuzie în rândul consumatorilor.

În plus, CJUE a subliniat că soia şi tofu nu fac parte din excepţiile tolerate de legislaţia europeană, care include produse precum cremă de orez, o serie de produse tradiţionale precum crema de castane sau lichioruri precum crema de caise. Decizia CJUE va permite tribunalului german să tranşeze litigiul şi va fi utilizată şi de alte tribunale naţionale care vor fi sesizate într-un dosar similar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel