Jocul care revoltă o lume întreagă: Dezgustător!

Societatea olandeză Escape Bunker a anunţat crearea unui joc de societate "interesant", în care este reconstituită drama căreia i-a fost victimă Anne Frank, anunţ criticat de fundaţia care protejează memoria adolescentei evreice, care a lăsat una dintre cele mai tulburătoare mărturii ale ororilor naziste, înainte de a-şi pierde viaţa în lagăr.

Mai multe asociaţii şi specialişti au reacţionat, criticând acest proiect, pe care îl consideră "stupid" şi "dezgustător", relatează Le Figaro.

În plină invazie nazistă, familia Frank s-a refugiat într-o anexă secretă a unei clădiri care aparţinea firmei unde lucra tatăl Annei. Adolescenta a început să scrie, atunci, în jurnalul devenit unul dintre volumele emblematice ale dramei evreilor în timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale, şi a continuat să scrie până în ziua în care a fost arestată şi deportată, împreună cu familia ei.

Societatea de aventuri Escape Bunker a construit o replică a acestei anexe în care familia Frank a stat ascunsă, pentru a o integra într-un joc de evadare, în care participanţii au roluri de prizonieri ai unui bunker german. Acest joc de roluri, care costă 19,50 euro, a atras criticile fundaţiei Anne Frank: "Înseamnă să dai dovadă de puţină empatie faţă de supravieţuitorii Holocaustului, dacă utilizezi această anexă într-un joc de evadare". Apartamentul din Amsterdam unde familia Frank s-a ascuns este "unul dintre locurile unde Holocaustul s-a petrecut", subliniază fundaţia care conservă memoria Annei Frank.

Fondatorul Ajax Games, Guillaume Bouilleux, a condamnat, şi el, acest proiect: "În Olanda, nu există nici tabu, nici noţiunea de interzis. Olandezii fac să reapară o istorie, printr-un joc complet stupid".

Citat de presa olandeză, directorul Escape Bunker, Thijs Verbene, a menţionat că nu a avut intenţia "să ofenseze" prin acest joc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel