James Bond și alcoolul. Cum a dat agentul martini-ul pe bere.

James Bond, celebrul 007, va da martini-ul său "agitat, nu amestecat" pe o bere Heineken, ca urmare a unei oferte de promovare. Pentru mulți asta nu înseamnă mare lucru, dar pentru franciză este altceva. Încă de la apariție, alcoolul a fost prezent în filmele seriei și a avut un loc aparte. Iată mai jos cele mai interesante amănunte despre această îmbinare, a spionajului cu alcoolul, indentificate de The Telegraph.

Autor: Patricia Bîea

james bond si martiniCreatorul lui James Bond Ian Fleming era un băutor înrăit. Uneori, ajungea să bea și o sticlă de gin pe zi și a trecut la bourbon la sugestia doctorului său. Acesta s-a gândit că astfel mai diminua din problemele provocate de alcool lui Fleming.

James Bond bea ocazional și vin roșu. În filmul "Goldfinger" este un Château Mouton Rothschild din 1947.

Agentul 007 este atașat și de vodkă, însă, fiind prezente și plasări de astfel de produse în filme. Smirnoff a fost prezentă în "Imperiul zilei de mâine", din 1997, când Bond bea în hotelul său din Hamburg. Din Moscova, James Bond a căpătat și obiceiul de a pune piper negru în băutură pentru ca acesta să atragă impuritățile.

"The Stinger" este probabil cel mai nebondian cocktail. El bea unul cu Tiffany, în "Diamantele sunt eterne", dar asta în nuvelă, pentru că în film acest aspect a fost sărit. Probabil că din cauza proastei reputații a băuturii de a nu fi prea "bărbătească".

Șampania este și ea prezentă în cărți, de la Cliquot veche de 10 ani, la Dom Perignon sau Taittinger, dar el a mai renunțat la ea în favoarea berii și înainte. Tot o Heineken a fost preferată și în "Goldfinger".

Deși până acum a fost vorba doar despre alcool, James Bond are și preferințe non-alcoolice. Una este Yin Hao, un ceai de iasomie, iar în nuvela "Live and let die", Bond pomenește cafeaua Jamaican Blue Mountain.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel