Urmărește emisiunea live


Ionuţ Vulpescu, în ultima zi la Ministerul Culturii: Domeniul cultural poate deveni o marcă de ţară

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, a declarat în ultima zi a mandatului său la Ministerul Culturii, că lasă succesorului său speranţa renăscută a oamenilor de cultură şi că îşi doreşte să vadă un ministru al Culturii, "oricum s-ar numi", care să-şi ducă la sfârşit un mandat complet, astfel încât "să poată construi cu adevărat". Totodată, Vulpescu a menționat că va continua să lucreze pentru Cultură, pentru oamenii din domeniu. 

În cadrul unui interviu acordat pentru Agerpres, fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, a fost întrebat dacă sunt speranțe ca Ministerul Culturii să nu mai fie considerat o Cenușăreasă a fiecărei guvernări.  

"Schimbarea statutului Culturii în societate, şi în preocupările guvernării, a început. A fost obiectivul meu principal. Am spus, nu o dată, că, dacă în comunism am rezistat prin cultură, în democraţie trebuie să ne afirmăm prin cultură. Suntem o naţiune creatoare, cu oameni încă educaţi, iubitori de cultură. Ei constituie o masă critică necesară schimbării. Important este să ne pese nouă, celor care facem politică sau gestionăm politic acest domeniu, de ei, de creatori. (...)

Citește și: Ionuț Vulpescu, cuvinte emoționante la finalul mandatului de ministru al Culturii

Visez la momentul în care un ministru la Cultură, oricum s-ar numi el, va duce din nou la capăt un mandat de patru ani. Ca să poată construi cu adevărat. Deocamdată doar cârpim, improvizăm, încercăm să ţinem lucrurile pe linia de putere. Şi, cel mult, putem visa la viitor. Nici vorbă să avem timp pentru a lucra la definirea lui", a explicat Ionuț Vulpescu.        

Totodată, Vulpescu și-a exprimat ferma convingere că "domeniul cultural poate deveni o marcă de ţară, care poate ridica industria turismului".

Ca va face Ionuț Vulpescu, după plecarea de la Ministerul Culturii  

Întrebat ce va face de acum înainte, Ionuț Vulpescu a replicat: "Sunt deputat, membru al Comisiei pentru Cultură al Camerei Deputaţilor. Voi continua să lucrez pentru Cultură, pentru oamenii din domeniu. Oameni care m-au ajutat şi m-au sprijinit în tot acest timp, cărora le sunt dator, la rândul meu, cu un sprijin pe măsură pentru rezolvarea problemelor lor. În PSD, ca vicepreşedinte, mă voi concentra asupra refacerii legăturilor partidului cu mediul cultural. Este o obligaţie pe care mi-am asumat-o şi pe care o pot onora. În rest, voi rămâne acelaşi fidel 'consumator' de cultură, în toată diversitatea ei", a conchis fostul ministru al Culturii din guvernarea Ponta.. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel