Iodura de potasiu nu este un remediu universal anti-radiaţii. Este eficientă, dar are limitele ei

iodura de potasiu
iodura de potasiu

Iodura de potasiu se vinde în condițiile actuale de alertă nucleară ca vaccinul antigripal în timpul unei pandemii. Stocurile de la producători sunt aproape epuizate după accidentele nucleare din Japonia. Unul dintre aceștia a vândut întregul stoc de 250.000 de bucăți și are comandă pentru încă un milion. Cumpărătorii sunt farmaciile, corporațiile, spitalele și laboratoarele nucleare. Cetățenii din Japonia, dar și afară au dat buzna în farmacii pentru a-și face stocuri de iodură de potasiu. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția că iodura de potasiu, foarte eficientă în prevenirea patologiilor endocrinologice cum ar fi cancerul tiroidian, nu protejează și asupra altor afecțiuni ce pot fi cauzate de radiații.

Iodura de potasiu este o substanţă de care corpul nostru are nevoie pentru a produce hormoni tiroidieni. Supraîncărcarea tiroidei cu această substanţă prin medicamenteo protejează de efectele distrugătoare ale radiaţiilor. Fără o suprasaturare a tiroidei, aceasta ar absorbi iodul radioctiv și s-ar produce riscul de cancer.

Citeşte şi:

Ce am învățat din accidentul de la Cernobâl. Care sunt simptomele iradierii și cum ne putem apăra – VIDEO

Dar iodura de potasiu protejează numai tiroida. Nu previne intrarea în corp a iodului radioactiv prin inhalare sau prin mâncarea contaminată. Nu protejează alte părţi ale corpului în afară de tiroidă și nu preotejează tiroida de alte componente radioactive în afară de iod, cum ar fi, de exemplu, cesiul. De asemenea, medicamentele nu au efect retroactiv, deci, odată expusă iodului radioactiv, tiroida nu va îşi va reveni după tratarea cu iodură de potasiu. O doză de iodură de potasiu are efect pentru 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel