Investiție majoră pentru o fabrică de corpuri de iluminat

Un concern chinez a deschis, la Brăila, o fabrică de corpuri de iluminat destinate societăţilor multinaţionale, investiţie care se ridică la 17 milioane de euro şi în urma cărei au fost angajate 130 de persoane, a anunţat, vineri, primarul municipiului, Marian Dragomir.

Fabrica s-a deschis pe locul unui fost centru comercial intrat în faliment în urmă cu opt ani şi situat la ieşirea din municipiu spre Focşani, iar autorităţile locale le-au acordat noilor investitori o serie de facilităţi, între care reabilitarea drumurilor de acces, sprijin pentru transportul angajaţilor şi suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi.

"Cel mai important lucru este că ruina fostului centru comercial a fost transformată într-o fabrică modernă, care produce corpuri de iluminat pentru societăţi multinaţionale. Se doreşte continuarea investiţiilor, extinderea şi diversificarea producţiei şi creşterea la 800 a numărului de angajaţi. Ne-am asumat, în momentul negocierii, faptul că vom moderniza şi extinde pe patru benzi şoseaua Focşani, iar lucrările sunt în derulare, că vom extinde transportul public până la fabrică, aspect realizat în acest caz şi care va fi pus în practică şi pentru alţi mari angajatori. Susţinerea investiţiilor româneşti şi străine este o prioritate pentru Primăria Brăila", a declarat Dragomir.

Grupul din Shanghai, cu o cifră de afaceri de 80 milioane de dolari, format din două mari companii care activează în domeniul hotelier, producţie de corpuri de iluminat şi tehnologie axată pe energie solară, a cumpărat, în 2017, fostul centru comercial din oraş cu intenţia declarată de a deschide aici o fabrică specializată pe producţia de lămpi, veioze LED.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel