Învață cum să guști ciocolata corect

Ciocolată
Ciocolată

La fel cum există o tehnică specială pentru degustarea vinului, nici ciocolata nu poate fi mai prejos.

Evită ciocolata păstrată la rece, întrucât va fi mult mai dificil să identifici aromele. Ciocolata rece eliberează mult mai lent aromele, ceea ce are un impact negativ asupra gustului.

Nu poți savura ciocolata dacă ești în continuă mișcare, iar specialiștii îți recomandă să o savurezi conștient. Închide televizorul, uită de telefonul mobil și bucură-te de aroma aparte. Vei observa că gustul ți se va părea mult mai intens.  

Înainte de a gusta ciocolată trebuie să te asiguri că niciun alt aliment consumat nu afectează gustul pe care urmează să-l experimentezi. Dacă alte gusturi interferează cu aroma ciocolatei nu vei remarca ingredientele deosebite și ai putea chiar să ratezi un sortiment cu arome subtile. Pentru a neutraliza celelalte arome este recomandat să mesteci puțin ghimbir sau o bucată de pâine.

Cu cât conținutul de cacao este mai ridicat și calitatea boabelor de cacao una superioară, zgomotul produs în timpul ruperii ciocolatei este mai puternic.

Ciocolata de calitate ar trebui să se topească în gură și să fie cremoasă și catifelată. Pe măsură ce se topește, observă cum se schimbă aromele și gustul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel