Insecte uriașe în China, înzestrate cu clești amenințători

Apariție neobișnuită într-o provincie din China. Localnicii au capturat mai multe insecte uriașe, mai mari decât fața unui om, și înzestrate cu  „cleşti" ameninţători. Este o premieră pentru zona respectivă.

Localnicii din satele aflate în jurul oraşului chinez Chengdu, provincia Sichuan, au adus la Muzeul de Entomologie din China vestică mai multe exemplare de insecte imense, cu mandiule lungi și dințate.

Exemplarele aduse, potrivit entomologilor, sunt din subfamilia Corydalinae, specie originară din China şi Vietnam. Deși astfel de insecte pot fi întâlnite în Asia, America şi Africa de Sud, este pentru prima dată când un exemplar din această specie este descoperit în provincia Sichuan, relatează CNN, potrivit descopera.ro.

Interesant la această specie este faptul că dintre stadiile metamorfozei, doar cel de larvă, care este și cel mai lung, se dezvoltă în mediul acvatic, celelalte - ou, pupă și adult -  fiind stadii terestre. Stadiul de larvă poate dura de la unu la cinci ani, un factor determinant fiind temperatura mediului.

Adulții acestor insecte uriașe pot atinge dimensiuni impresionante, a căror deschidere a aripilor pot atinge 16 cm.

Cel mai mare dintre exemplare are o anvergură (deschidere a aripilor) de 21 cm – cea mai mare anvergură măsurată până acum la o insectă acvatică.

O caracteristică a acestor insecte, care constituie sursă de hrană pentru mai multe specii de pești de apă dulce, este și faptul că trăiesc doar în ape curate şi sunt foarte sensibile la schimbările de pH şi la prezenţa poluanţilor, fiind sensibile la orice grad de contaminare a mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel