Înlocuitorul lui Piedone la Sectorul 4, atacat crunt din PNL

PNL Sector 4 a sesizat prefectul Bucureștiului și a contestat în contencios administrativ actele emise de primarul interimar al Sectorului 4. Motivează că Daniel Băluță exercită ilegal funcția. 

PNL subliniază, într-un comunicat, că după numirea preşedintelui PSD sector 4 în funcţia de primar interimar, în locul lui Cristian Popescu-Piedone, consilierul local al PSD Daniel Băluţă a pus pe ordinea de zi a şedinţei din 26 noiembrie Hotărârea Consiliului Local nr. 186, prin care s-a constatat vacantarea propriului loc de consilier local, ca urmare a numirii sale în funcţia de primar interimar.

Liberalii susţin că vacantarea locului de consilier îi anulează lui Daniel Băluţă dreptul de a ocupa funcţia de primar interimar.

"După ce a realizat gafa pe care a făcut-o, fie din necunoaştere crasă a legislaţiei, fie din prostie, fie din rea-intenţie, viitorul candidat al PSD la Primăria sectorului 4 a încercat să-şi redobândească, prin forţarea unei hotărâri a Consiliului Local de anulare a hotărârii de vacantare, calitatea de consilier local. Dar şi această acţiune este lovită de ilegalitate în condiţiile în care hotărârile de vacantare pentru funcţiile de consilieri locali/ generali nu pot fi anulate. Singura posibilitate legală de a redeveni consilier local/ general este un nou proces electoral. Adică, Daniel Băluţă va putea reveni în Consiliul local al sectorului 4 abia anul viitor, candidând din nou pe listele electorale în alegerile locale din 2016", afirmă liberalii. "Ţinând cont de gravele ilegalităţi săvârşite de preşedintele PSD sector 4, Filiala PNL Bucureşti - Sector 4 a sesizat prefectul Capitalei şi a contestat în contencios administrativ actele semnate sau emise de Daniel Băluţă în calitate de primar interimar în perioada în care a exercitat ilegal această funcţie" se arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel