Prioritățile lui Daniel Băluță, neabordate de Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a precizat la interviul transmis live pe dcnews.ro, joi, de la ora 11:00, care sunt prioritățile pe care le are până la alegerile locale și pe termen lung, în perspectiva unui nou mandat. El are pe agendă priorități care nu au fost abordate în mandatul lui Cristian Popescu Piedone. 

"Fostul primar a făcut o diferență netă între modul în care sectorul se prezenta când dânsul și-a început mandatul și ceea ce înseamnă nivelul anului 2015. Însă, consider că se pot face mult mai multe lucruri profunde. În afară de investițiile care s-au făcut până acum în Sectorul 4, consider că accesarea fondurilor europene, regenerarea urbană, crearea locurilor de muncă, stimularea mediului de afaceri sunt priorități care nu au fost abordate suficient în timpul acestui mandat. Din această cauză, dorința pe care o am și ceea ce-mi propun atât pe termen scurt, până-n luna iunie, cât și eventualitatea unui mandat în continuare la cârma acestei primării, îmi propun, pe lângă lucrurile bune care au fost făcute în Sectorul 4, să dinamizez aceste aspecte. Proiecte investiționale majore cu fonduri europene la ora această, din nefericire, nu avem. Asta spune foarte multe despre deschiderea pe care instituția a avut-o pe acest palier", a spus primarul interimar al Sectorului 4. 

Daniel Băluță a explicat că "regenerarea urbană are legătură cu infrastructura și are două componente, una ce ține de planificare, care lipsește în general administrației publice locale la nivel național. Aici avem infrastructură, care ține de Primăria Capitalei și înseamnă o planificare comună împreună cu cei care vor conduce Primăria Capitalei, începând de la ce înseamnă infrastructură rutieră și ne raportăm la străzile pe care le au în administrare primăria, consiliul general, respectiv primarul capitale, cu străzile pe care le avem noi administrare. Asta înseamnă schimbarea radicală a aspectului, al unităților locative, pentru că din 1680 de blocuri au fost anvelopate undeva la nivel de 200 de blocuri. Ne trebuie mult mai mult, ne trebuie să atragem fonduri, să putem să oferim cetățenilor ceea ce au ei nevoie, trebuie să înțelegem că ei au nevoie și trebuie să venim în întâmpinarea lor. De asemenea, vizavi de acest concept de regenerare urbană și de modul în care trebuie să arate inclusiv estetic unitățile locative anvelopate, suntem în discuții cu Ordinul Arhitecților. Ceea ce anvelopăm din acest moment să aibă alt aspect. (...) Nu este firesc să decid eu ca și primar dacă un bloc are culoarea roz sau gri. Nu este corect, ele trebuie introduse toate într-un concept și, în proiectul multianul de care vă vorbeam, fiecare dintre aceste noutăți trebuie să se situeze acolo unde trebuie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel