În lipsa lui Piedone, zeci de chioșcuri vor fi demolate în Sectorul 4

Sursă:www.bucurestifm.ro
Sursă:www.bucurestifm.ro

În jur de 50 de chioșcuri fără autorizație de construire vor fi demolate, iar agenții economici care corespund criteriilor de licitație au posibilitatea de a se reloca într-o hală din Piața Sudului, amenajată corespunzător, informează un comunicat al Primăriei sectorului 4, conform Agerpres.

Primăria sectorului 4, în colaborare cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comeciale Sector 4, a identificat lipsa autorizațiilor de construire, fiind încălcate prevederile Legii 50/1991.

Un amplu proces de transformare a Pieței Sudului va începe cu igienizarea spațiilor insalubre, în care se comercializează alimente, precum și alte mărfuri.

"Piața Sudului este un spațiu extrem de important pentru locuitorii din Sectorul 4. Alimentele din chioșcuri se comercializau în condiții insalubre, iar accesul pe trotuare și în piață era mult îngreunat. Dincolo de aspectul estetic și de confortul oamenilor, vorbim de sănătatea lor, de accesul în piață în situații de urgență și, mai presus de orice, de respectarea legii", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Acesta a adăugat că nerespectarea normelor înseamnă retragerea dreptului de funcționare.

Comercianții care își desfășurau activitatea în aceste locuri vor avea opțiunea de a se reloca în spații special amenajate din Piața Sudului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel